Arlövs BI

Referat: AIF Barrikaden - Arlövs BI

Startelvan: (3-4-3) Niko - Sarang, Richard, Nickola - Park, Kwame, Oliver, Stefan -
Pontus, Ahmed, Reza

Avbytare var Martin som kom in som högerback (sedan Sarang skadat sig) efter 27 min och spelade där resten av matchen, Andy som spelade 10 min som central anfallare i första halvlek och sista 20 i andra på innermittfältet samt Pascal som spelade en halvtimme som vänster yttermittfältare.

Vi släppte in ett mål redan efter en dryg minut men lät oss inte nedslås eller stressas av det utan presterade under början av matchen ett jättefint passningsspel där inte minst innermittfältet briljerade. Tyvärr missade vi ofta den sista passningen och skapade trots vårt fina spel inte några målchanser att tala om. Den enda var väl egentligen vårt kvitteringsmål i den 18:e min som dock i det
avgörande läget inte så mycket var frukten av ett fint passningsspel utan av en fin soloprestation av Pontus som efter att ha tagit sig förbi ett par försvarare säkert satte bollen utom räckhåll för målvakten.

Vi tappade efter cirka 25-30 min en del av både intensiteten och det fina passningsspelet och det tycktes i det avseendet inte spela någon större roll att deras målvakt skadades och fick utgå efter 35 min och att de då fick spela med 10 man och en utespelare i mål eftersom de inte hade några avbytare. Det var de som trots deras att de var decimerade skapade ett par jättechanser på slutet varav den ena i den 42:a min resulterade i ett ledningsmål. Detta skedde på nick på en hörna.

Arlöv spelade redan från första minuten av matchen med en hejdlös offensiv vilket gav enorma ytor för oss att bygga upp anfallen på och detta var något de oförtrutet fortsatte med även sedan de blivit en man kort. Det syntes i andra halvlek i de flesta avseenden verkligen inte att de spelade med 10 mot 11. De hade samma energi hela matchen medan vi bara såg allt tröttare och stillastående ut ju längre matchen led.

Vi utnyttjade de ytor på närmare 1000 kvadratmeter (ingen överdrift!) som ibland uppstod på ett uselt sätt. Det var i ytterst liten utsträckning någon som drev upp bollen istället för att slå långpass på chans som dessutom nästan alltid var för branta. Vi flyttade aldrig upp laget. Vi var ö.h.t rätt orörliga. Det fina passningsspelet från början av matchen var nu totalt bortblåst (precis som alla de bollar som blåste ifrån oss i den kraftiga medvinden alltså).

För att mildra den svepande kritiken av vårt spel i andra halvleken bör väl påpekas att vi redan tidigt i den skapade en mycket bra chans till kvittering och att vi sista 10 vaknade till liv igen och också lyckades göra vårt andra mål för dagen. Målskytt var även denna gång Pontus som i den 88:e min frispelades av Stefan och gjorde ett säkert avslut. Detta mål hjälpte dock föga eftersom Arlöv redan i den 70:e min utökat sin ledning till 3-1 på ett oerhört billigt mål. Matchen slutade alltså med förlust med 3-2.

Arlöv ska verkligen ha en eloge för sin kämpaglöd. Man fick utöver den på målvakten flera andra småskador och kortare perioder spelade de t.o.m. med bara 9 spelare. Deras lag var mycket ungt (förutom den skadade målvakten som spelat så länge man kan minnas och nästan var lika gammal som Richard, Raffa och C-G, vid närmare eftertanke tror jag att han var mer än dubbelt så gammal som deras näst äldsta spelare!!). De inte bara kämpade bra. De var också duktiga bollspelare och fr.a. oerhört löpstarka och deras seger var hur rättvis som helst. Även om en hel del var sådana som skapades av vårt försvar så hade de många heta målchanser medan vi bara hade 2 riktigt heta sådana utöver målen.

Statistik: Hörnor: 4-4 Skott på mål: 3-5 Skott utanför: 7-6